מתכון

שקשוקה ירוקה עם ריקוטה פרסקה

השקשוקה הזו מבוססת על תבשיל עדין של ירקות ירוקים והסמכה בעזרת שמנת מתוקה

2,759 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
שקשוקה ירוקה עם ריקוטה פרסקה של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה
שקשוקה ירוקה עם ריקוטה פרסקה של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה

אם לא מצאתם במיה, אפשר להחליף אותה בשעועית ירוקה, לוביה או אפונה ירוקה. שימו לב לטוויסט: את הביצים לא פותחים ישירות למחבת, אלא מבשלים קודם במים – זה מאפשר לצופף יותר ביצים בתוך המחבת וגם נותן שליטה במידת העשייה של החלמון, כך שהוא מתקבל רך ונוזלי בעוד החלבון מתמצק מסביבו. ברגע האחרון מוסיפים ריקוטה פרסקה, שמעניקה לתבשיל הלוהט מרקם קרמי דשן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבגט קלוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

קולים בגטים

2

מורחים שמן זית על פרוסות הבאגט ומניחים בתבנית.

3

אופים 5 דקות להזהבה.

מכינים את השקשוקה

4

חולטים במיה, אפונת שלג, אספרגוס ובאקצ'וי - כל ירק בנפרד - בסיר עם מים רותחים ומעט מלח גס במשך 2 דקות בדיוק. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

5

מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה (סוטאז') ומטגנים בצל 10-7 דקות להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הירקות הירוקים למעט הבאקצ'וי ומקפיצים 2 דקות לריכוך נוסף. מתבלים במלח.

6

מוסיפים באקצ'וי ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כדקה עד שהשמנת מסמיכה מעט.

7

בינתיים מביאים לרתיחה סיר עם מים. מנמיכים את הלהבה ומניחים בזהירות את הביצים. מבשלים 5 דקות בדיוק ומוציאים למי קרח לדקה-שתיים, רק עד שאפשר לקלוף אותן בנוחות.

מרכיבים את המנה ומגישים

8

קולפים את הביצים בעדינות, בלי לפצוע את החלמון, חוצים ומניחים במחבת על הירקות. מסירים מהכיריים ומניחים גושי ריקוטה בתפזורת בעזרת כף. מגישים לצד באגט קלוי.