מתכון

שקשוקה קרנה מקסיקנית של בנדיקט

הכלאה מענגת במיוחד בין צ'ילי קון קרנה לשקשוקה, שמתאימה בול לבראנץ' חורפי ומושחת

3,059 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
שקשוקה קרנה מקסיקנית של בנדיקט. צילום: שרית גופן. סגנון: ענת לבל
שקשוקה קרנה מקסיקנית של בנדיקט. צילום: שרית גופן. סגנון: ענת לבל

סביב השקשוקה הזאת, שמורכבת מאונטריב בבישול ארוך, רוטב פלפלים חריף, שעועית שחורה וביצים, בונים ארוחה שלמה: מניחים על השולחן קעריות עם גבינה, כוסברה, שמנת חמוצה ואבוקדו, ומצטיידים בהרבה לחם לניגוב הרוטב.

השקשוקה המקסיקנית תוגש במסעדות בנדיקט רק במהלך פסטיבל השקשוקה הנערך בחודש נובמבר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות.

2

ממליחים ומפלפלים קוביות בשר. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משחים. מעבירים לתבנית חסינת חום.

3

מוסיפים לסיר את בצל, פלפלים ועגבניות ומטגנים כ-10 דקות על להבה בינונית. מוסיפים שום ומטגנים כ-2 דקות נוספות, עד שעולה ניחוח. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד השעועית והביצים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

4

מעבירים את תכולת הסיר לתבנית עם הבשר ומערבבים. חשוב לוודא שהבשר מכוסה בנוזל - אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף עוד מים. מכסים בנייר כסף הדוק ואופים כשעתיים וחצי, או עד שהבשר רך.

5

מעלים את חום התנור ל-200 מעלות. מוסיפים לתבנית ביצים ושעועית שחורה ואופים כ-8 דקות נוספות.

6

מפזרים על השקשוקה המוכנה גבינה וכוסברה קצוצה ומגישים לצד שמנת חמוצה ואבוקדו.