להסרת הגבעול מהבמיה מומלץ להשתמש בסכין טורנה, שמאפשר לקלף את העוקץ בשלמותו בלי לפצוע את התרמילים. אם לא מתחשק לכם לשפד, אפשר גם לצלות את השרימפס במחבת פסים ולהוסיף בהגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט במיה וארטישוק
אופן ההכנה
מכינים את הסלט
1
קוטמים את הפטוטרות של הבמיה, שוטפים את התרמילים היטב במי קרח ומייבשים בעדינות.
2
מחממים סיר עם שמן סויה ומטגנים את הבמיה דקה-שתיים עד לריכוך.
3
מטגנים בצלי שאלוט ושום במחבת נפרדת עם שמן זית 4-3 דקות עד הזהבה. מוסיפים תחתיות ארטישוק ומטגנים דקה. מוסיפים את הבמיה ועגבניות וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
4
מוסיפים יין ומצמצמים אותו. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מיץ לימון וכוסברה ומערבבים. שומרים חם.
מכינים את השרימפס
5
מלהיטים גריל או מחבת פסים.
6
מערבבים שום עם שמן זית ומברישים את השרימפס בתערובת. משפדים את השרימפס על שיפודים (כ-5 לשיפוד) ומניחים על הגריל או במחבת (לחילופין אפשר לצלות בלי לשפד). מתבלים במלח וצולים כדקה מכל צד.
7
מגישים עם הסלט החם.