השרו את השרימפס לפחות 3 שעות לפני הצלייה.
אם מתעצלים להכין את המרינדה, אפשר להשתמש ברוטב חלפניו-ליים, להשיג במרכולים ובמעדניות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
אופן ההכנה
למרינדה
1
מחממים מחבת יבשה וקולים בה את הפלפלים על להבה בינונית עד שהקליפה נחרכת. מצננים בכלי אטום או בשקית. מסירים את הקליפה אבל משאירים מעט קליפה חרוכה, היא מוסיפה טעם. מנקים מגרעינים.
2
מעבירים לבלנדר או למעבד מזון עם שאר החומרים וטוחנים למחית חלקה. מעבירים את המחית לקלחת, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מצננים.
3
משרים את השרימפס במרינדה ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני הצלייה ועד 12 שעות.
לצלייה
4
מוציאים את השרימפס מהמרינדה, מנגבים היטב ושומרים בצד מעט מהמרינדה. מחממים גריל פחמים או מלהיטים מחבת גריל וצולים את השרימפס עד שילבינו. מטפטפים מעט מהמרינדה ומגישים מייד.
לגרסת הטאקו
5
מחממים קלות טורטייה תירס או חיטה. מורחים בממרח שעועית, מניחים את השרימפס, גינה מכסיקנית (רצועות חסה או כרוב, כוסברה ובצל ירוק), צנוניות ופרוסות חלפיניו ירוק טרי או כבוש. סוחטים מיץ לימון או ליים ומגישים.