מתכון

שרימפס סיציליאני של צ'יקטי

עגבניות, זיתים, עשבי תיבול, קליפת לימון מגוררת והרבה-הרבה פלפל חריף

26,771 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
שרימפס סיציליאני של הצ'יקטי. צילום: דניאל לילה
שרימפס סיציליאני של הצ'יקטי. צילום: דניאל לילה

זה לא בדיוק רוטב, אלא תיבול מורכב ומענג, שמלווה את השרימפס וגם נספג בפרוסות הלחם הקלויות וממלא אותן בטעם. אם אתם עוד לא מכירים את הפסאטה, עכשיו זה הזמן: רוטב חלק של עגבניות מבושלות, שמשמש בסיס לכל רוטב עגבניות שתרצו להכין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית עד שהיא מתחילה לעשן. מוסיפים עגבניות שרי וצולים 4-3 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתבקע. מתבלים במלח, פלפל ותימין, מוסיפים פסאטה, מערבבים ומכבים את האש.

2

מחממים מחבת נוספת עם 2 כפות שמן זית עד שהשמן מתחיל לעשן. מתבלים שרימפס במלח ופלפל וצולים במחבת כדקה מכל צד עד הזהבה. מוסיפים שום פרוס, שום קונפי, זיתים, אורגנו ופלפל חריף ומטגנים כדקה עד שהשום מזהיב קלות.

3

יוצקים יין לבן ומבשלים דקה נוספת לאידוי האלכוהול. מוסיפים את תכולת המחבת הראשונה, את כל עשבי התיבול וקליפת לימון מגוררת ומבשלים כדקה נוספת לאיחוד טעמים. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל שאטה ומערבבים היטב.

להגשה

4

מניחים בצלחת הגשה קרעי לחם קלוי ויוצקים עליו את תכולת המחבת. מוסיפים פלפל חריף קלוי ומזלפים שמן זית.