טיפ: לגרסת פרווה ניתן להחליף את חזה העוף ב-300 גר' פטריות טריות, קצוצות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
למלית
1
מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את קוביות חזה העוף והתבלינים ומערבבים במהירות על אש גבוהה, עד שבשר העוף מחליף צבע. מסירים מהאש ומצננים.
לתאנים
2
חותכים את התאנים בכ-¾ גובהן, מרוקנים כחצי מבשר התאנה והופכים את החלק העליון ל"כובע" קטן (בדבלים: פותחים את הדבלים בחתך צד קטן). ממלאים את התאנים במילוי ומסדרים אותן על מגש אפייה בעל שוליים גבוהים או בסיר שניתן לאפות בו בתנור.
לרוטב
3
במחבת שבה הוכנה המלית ממסים את רסק התמרהינדי, יוצקים את המים, מתבלים ומביאים לרתיחה תוך בחישה לסירוגין. יוצקים את הרוטב על התאנים ומכניסים לתנור חם לכ־25 דקות, עד התרככות. מגישים חם, ומקשטים בגרגירי רימון.