מתכון

תבשיל אורז שמח

התבשיל הזה כל כך עשיר, עד שהוא הופך למרכז הארוחה. המרכיב הסודי: גרונות של עוף, שבשרם רך ומלא טעם

21,340 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
תבשיל אורז שמח של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל אורז שמח של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן זית וצורבים גרונות עוף חצויים 10 דקות מכל הצדדים עד הזהבה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

2

מוסיפים לסיר פלחי כרוב ומטגנים 5-3 דקות משני הצדדים עד השחמה קלה. מוציאים מהסיר.

3

מוסיפים לסיר בצל וגזר ומטגנים 7-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים אורז, שום ועלי דפנה ומטגנים 5 דקות עד שגרגרי האורז מלבינים.

4

מחזירים את הגרונות והכרוב לסיר. מוסיפים קוביות בטטה, מים רותחים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. טועמים ומוודאים שהנוזל מתובל. מנמיכים להבה למינימום ומבשלים מכוסה 12 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 15 דקות נוספות להשלמת הבישול.

5

ברגע האחרון מערבבים עם עלי בזילקום טריים ומגישים.