החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתבשיל:
לבצלצלים מקורמלים:
אופן ההכנה
מכינים את השעועית:
1
מבשלים מאש בסיר עם הרבה מים כ-20 דקות או עד לריכוך. מסננים.
במקביל מקרמלים בצלים:
2
מחממים במחבת שמן וחמאה. מוסיפים בצלצלים, מכסים ומאדים על להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות עד לריכוך. מסירים את הכיסוי ומבשלים כ-5 דקות עד שהנוזלים מתאדים והבצלים מקבלים זיגוג קרמלי זהוב-חום.
מכינים את התבשיל:
3
מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה כ-5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומאדים חצי דקה. מוסיפים בורגול ומערבבים כך שנעטף בשמן.
4
מוסיפים את המאש, חומוס, מלח ומים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-30 דקות.
5
מעבירים לקערת הגשה, מפזרים בצלים ומגישים.