מתכון

תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה

הקטע של התבשיל הזה הוא הפול הירוק שמתבשל בתרמילו. בסיום הבישול הארוך תרמילי הפול פשוט נמסים בפה

7,327 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
תבשיל בקר, פול ירוק ועלי חובזה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

כדי שהתבשיל יצליח חייבים להשתמש בתרמילי פול טריים מאוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח (סוטאז') על להבה גבוהה ומטגנים בצל 7־10 דקות להשחמה קלה. מוסיפים קוביות בשר וצורבים אותן מכל הצדדים.

2

מוסיפים שום ותרמילי פול ומערבבים כדקה. מוסיפים תבלינים, ג'ינג'ר ונענע ומערבבים שוב. ממלאים מים לגובה של כ־1 ס"מ מתחת לתכולת הסיר (כמעט עד כיסוי). מביאים לרתיחה, מכסים וצולים בתנור 3־½3 שעות, או עד שהבשר מתרכך לחלוטין.