מתכון

תבשיל חיטת נורסי, סלט ירוק וטונה כבושה

החיטה היא אחד מסמלי חג השבועות והסיבה לחגיגה - כאן בתבשיל מחיטת נורסי מתובלת, שהופך למצע לטונה כבושה

950 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
תבשיל חיטת נורסי, סלט ירוק וטונה כבושה של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
תבשיל חיטת נורסי, סלט ירוק וטונה כבושה של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

הנורסי הוא זן חיטה שגדל כאן בעבר, אך גידולו הופסק מטעמי עלות–תועלת. הטעמים של חיטת הנורסי אגוזיים ומודגשים והיא כהה מהחיטה שאליה אנחנו מורגלים. מוצאים אותה בחנויות תבלינים נבחרות (למשל, חבשוש בשוק לוינסקי בתל אביב) ואם לא משיגים אפשר להשתמש בחיטה רגילה.

אם רוצים להכין את התבשיל בגרסה צמחונית, מוותרים על נתחי הטונה.

למתכון לפסטרומה טונה – לחצו כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט ירוק

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

מטגנים בצל בשמן זית בסיר קטן (שיכול להיכנס לתנור) כ־5 דקות מעל להבה נמוכה עד הזהבה. מוסיפים חיטה, שום ופפריקה, מערבבים ומטגנים כ־2 דקות עד שהחיטה נעטפת בשמן. מוסיפים מים לכיסוי ועוד 1 ס"מ מעל, מגביהים להבה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר במכסה מתאים לתנור או בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור. אופים 45 דקות עד שהחיטה מתרככת. מוציאים ומצננים.

3

מערבבים שעועית ירוקה, בצל ירוק וצ'ילי בקערית ומתבלים במלח ומיץ לימון. מרפדים צלחת הגשה רחבה בלבנה, יוצקים מעל שמן זית ומסדרים תלוליות קטנות של עגבנייה מרוסקת. מניחים מעל את סלט הירוקים, תבשיל הנורסי ופרוסות טונה כבושה ומגישים.