מתכון

תבשיל טלה וירקות

התבשיל שייך במקור לשולחן של פסח ומכינים אותו עם אפונה טרייה, פול ירוק והמון עשבים

2,172 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
תבשיל טלה וירקות. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
תבשיל טלה וירקות. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

מחוץ לעונה אני מכין אותו עם אפונה קפואה ומגיש כמרק סמיך לצד הקוסקוס. האיחוד בין הבשר לתבשיל הירקות מתבצע כששניהם כבר עברו בישול. אם יש לכם אורחים צמחונים או טבעונים, פשוט תשאירו עבורם בצד תבשיל ירקות ללא בשר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל הבשר:

לתבשיל הירקות:

אופן ההכנה

מכינים את תבשיל הבשר:

1

מניחים טלה בסיר, מכסים ב-4 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות, מסננים את המים ומחזירים את הבשר לסיר.

2

מוסיפים בצלים, גזרים וסלרי ומבשלים שעתיים או עד שהבשר רך מאוד. מסננים ושומרים בנפרד את הנוזל ואת הבשר.

מכינים את תבשיל הירקות:

3

מעבירים אפונה קפואה לקערה עם במים ל-30 דקות ומסננים (כך ההפשרה לא פוגמת במרקם של האפונה).

4

מחממים שמן כדקה בסיר גבוה ורחב ומאדים בצל 7 דקות עד לשקיפות. מוסיפים רסק עגבניות וסוכר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. כשהרסק משחים מוסיפים כורכום ומטגנים 2 דקות נוספות.

5

מוסיפים לסיר ליטר מנוזל הבישול של הבשר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר גזר, תפו"א ומלח ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות ללא כיסוי.

מבשלים יחד:

6

מוסיפים עוד ליטר ציר, בטטה, דלורית, דלעת ואת קוביות הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים סלרי, עשבי תיבול ואת האפונה ומערבבים בעדינות (כדי שהירקות לא יתפרקו). מבשלים 5 דקות, מסירים מהכיריים, מכסים את הסיר ומשהים ל-30 דקות.

7

שומרים במקרר 4-3 ימים. להגשה מחממים על להבה נמוכה ובמהלך החימום לא מערבבים אלא מטלטלים את הסיר בעדינות כדי שהירקות לא יתפרקו.

גיוון: תבשיל צמחוני/טבעוני – מכינים תבשיל ירקות לפי הוראות המתכון. לא מוסיפים את הבשר ומחליפים את נוזל הבישול במים. ייתכן שיהיה צורך לתגבר תיבול.