מתכון

תבשיל כרוב אדום ולבן עם כרשות, שורשים ויין

תבשיל פשוט שעושה המון רושם, וגם עשיר מאוד בטעמים

6,052 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
תבשיל כרוב אדום ולבן עם כרשות, שורשים ויין של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
תבשיל כרוב אדום ולבן עם כרשות, שורשים ויין של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. מעבירים את האורז שהושרה לבד חיתול קשור.

2

מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז') המתאים גם לתנור ומוסיפים בצל, כרשה, שורש סלרי, שורשי פטרוזיליה, גזרים, עלי דפנה, פלפל אנגלי, ראש שום חצוי, עשבי תיבול, כרובים, מלח ופלפל. צורבים את הירקות על אש בינונית 5־3 דקות. מוסיפים לסיר ציר ירקות ויין לבן ומרתיחים.

3

מניחים את בד החיתול הקשור עם האורז בין הירקות ומוודאים שהנוזלים מכסים את האורז. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים. מכסים את הסיר.

4

מעבירים את הסיר לתנור לכשעה. פותחים את הסיר מדי פעם ומוודאים שהאורז בתוך הנוזלים. כ־5 דקות לפני סוף הבישול מגביהים את הטמפרטורה ל־200 מעלות, מסירים את המכסה ונותנים לירקות להשחים מעט.