כרוב מתוק-חמוץ הוא תוספת מאוד נפוצה במזרח אירופה, המוגשת לרוב עם נקניקיות דשנות או צלי בשר. כאן הוא עובר שדרוג והתאמה למטבח המקומי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים חמאה במחבת רחבה ועמוקה.
2
מוסיפים כרוב, תפוחים וציפורן ומערבבים היטב.
3
מאדים על להבה בינונית כ-4 דקות עד שהכרוב נובל מעט. מדי פעם מערבבים.
4
מוסיפים מיץ לימון ומערבבים היטב (צבעו של הכרוב יתבהר). מכסים, מנמיכים להבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.
5
מתבלים במלח ופלפל לבן, מכסים שוב ומבשלים עוד כ-20 דקות או עד שהכרוב רך לגמרי. מתקנים תיבול ומגישים. התבשיל נשמר במקרר 5-4 ימים.