מתכון

תבשיל כתף טלה של שף ארז קומרובסקי

בשר הטלה מתבשם כאן בשפע תבלינים ומתבשל שעות ארוכות עד שהוא רך כחמאה ומתפרק כמעט מעצמו לחוטי בשר דקיקים ועשירים בטעם

24,765 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
כתך טלה. צילום: shutterstock
כתך טלה. צילום: shutterstock

את התבשיל אפשר לאכול כפי שהוא – או לאפות את הבשר לתוך לחמניות תבשיל טלה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

כותשים במכתש ועלי את כל התבלינים מלבד המלח. מורחים את כתף הטלה בשמן זית ומתבלים בתבלינים הכתושים ובמלח.

2

מחממים סיר ברזל (שמתאים גם לתנור) על להבה גבוהה וצורבים את כתף הטלה 4-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

מוסיפים לסיר בצלים ומטגנים 7-6 דקות להזהבה קלה. מחזירים לסיר את כתף הטלה, מוסיפים 1/2 ליטר מים חמים ומלח ומביאים לרתיחה.

5

מכסים ומעבירים לתנור. אופים כ-3 שעות עד שהבשר רך ומתפורר.

6

אוכלים חם או מצננים ומפרקים את הבשר לחתיכות קטנות בעזרת הידיים (אין צורך בסכין, הטלה רך מאוד בשלב זה).