משרים את העדשים במים 4-6 שעות, מחליפים את המים לפחות פעמיים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות שורש
אופן ההכנה
1
מקלפים ומנקים את השורשים. בעזרת מנדולינה (או סכין) פורסים אותם לפרוסות דקות בעובי ¼ ס״מ.
2
יוצקים מים לסיר ומביאים אותם לרתיחה. מכניסים פנימה את העדשים ומבשלים 8-10 דקות. מסננים ומניחים בצד.
3
בסיר רחב ונמוך מטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד לקבלת גוון זהוב-שקוף. מוסיפים את השום, גבעולי הסלרי, צ'ילי, ג'ינג'ר, פלפל שחור גרוס והל. מערבבים כדקה, מוסיפים את העדשים וליטר מים רותחים, ומערבבים. מבשלים על אש בינונית 10 דקות. מוסיפים את התרד ומערבבים.
4
5 דקות לפני ההגשה מוסיפים את פרוסות ירקות השורש.