מתכון

תבשיל עדשים שחורות וירקות שורש

רינת צדוק מגישה מתכון מקורי המבוסס כולו על טהרת העדשים

12,265 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
תבשיל עדשים שחורות וירקות שורש של רינת צדוק. צילום: בועז לביא
תבשיל עדשים שחורות וירקות שורש של רינת צדוק. צילום: בועז לביא

משרים את העדשים במים 4-6 שעות, מחליפים את המים לפחות פעמיים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות שורש

אופן ההכנה

1

מקלפים ומנקים את השורשים. בעזרת מנדולינה (או סכין) פורסים אותם לפרוסות דקות בעובי ¼ ס״מ.

2

יוצקים מים לסיר ומביאים אותם לרתיחה. מכניסים פנימה את העדשים ומבשלים 8-10 דקות. מסננים ומניחים בצד.

3

בסיר רחב ונמוך מטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד לקבלת גוון זהוב-שקוף. מוסיפים את השום, גבעולי הסלרי, צ'ילי, ג'ינג'ר, פלפל שחור גרוס והל. מערבבים כדקה, מוסיפים את העדשים וליטר מים רותחים, ומערבבים. מבשלים על אש בינונית 10 דקות. מוסיפים את התרד ומערבבים.

4

5 דקות לפני ההגשה מוסיפים את פרוסות ירקות השורש.