הפתיתים סופחים את הנוזלים ואת הטעמים של העוף והם טעימים בהרבה מפתיתים שבושלו לבדם. קצת סלט קצוץ ליד ויש לכם ארוחת צהריים או ערב הכי טעימה שאפשר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מתבלים שוקי עוף במלח ובפלפל. מחממים שמן זית בסיר עמוק, מוסיפים שוקיים ומטגנים אותן היטב מכל הצדדים עד שהן ממש משחימות 4-3 דקות מכל צד. מוציאים את השוקיים לצלחת ומוסיפים לסיר את הבצל. מטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 6-5 דקות עד שהבצל משחים. במקביל מרתיחים מים בקומקום (או במכונת המים).
2
מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים שום ומים רותחים לכיסוי מלא של השוקיים ועוד 2 ס"מ מעל. מקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ, מוסיפים עלי דפנה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מקפים קצף. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים את העוף כשעה ללא כיסוי עד שהעוף רך (כמעט נופל מהעצם) והרוטב הופך לחום ומעט מסמיך.
3
מוסיפים פתיתים. אם אין מספיק רוטב כדי לכסות את כל הפתיתים לא מוסיפים את כל הכמות. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את התבשיל מכוסה עוד כ-5 דקות. מגישים מיד.