החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
פורסים את העגבניות לרוחב ומסדרים על תחתית סיר רחב.
2
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מסדרים את הפרוסות על העגבניות שבסיר.
3
מקלפים את שיני השום ומפזרים בסיר.
4
חותכים את הגמבות בחלקן העליון, מוציאים את הגרעינים ושורפים על להבה או בתנור עד שהקליפה משחירה. חותכים את הגמבות לחתיכות גדולות יחסית ומניחים אותן ואת הפלפלים החריפים על תפוחי האדמה.
5
מסירים מהכוסברה את העלים ומפזרים חצי מהם בסיר.
6
מערבבים את השמן והפפריקה בכוס עד שהפפריקה נמסה. מוסיפים את הכמון ומערבבים. שופכים הכל על הירקות בסיר.
7
מקלפים את הלימון וחותכים לרצועות. מניחים את רצועות הלימון בצידי הסיר.
8
ממלאים מים עד כיסוי תפוחי האדמה, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה ומוסיפים את פרוסות הדניס.
9
מוסיפים את שאר הכוסברה ואם רוצים גם רוזמרין ועוד חצי כוס מים. מכסים את הסיר ומבשלים רבע שעה (לא לפתוח את המכסה).
10
פותחים את הסיר ונותנים לאדים לצאת.