מתכון

תבשיל פילה דניס בתפוחי אדמה ופלפלים צלויים

ארוחה שלמה בסיר אחד. תבשיל מתקתק עם חריפות נעימה. הרוטב שנספג בתפוחי האדמה גורם להם לככב לא פחות מהדגים עצמם

3,915 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
תבשיל פילה דניס בתפוחי אדמה ופלפלים של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל פילה דניס בתפוחי אדמה ופלפלים של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

פורסים את העגבניות לרוחב ומסדרים על תחתית סיר רחב.

2

מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מסדרים את הפרוסות על העגבניות שבסיר.

3

מקלפים את שיני השום ומפזרים בסיר.

4

חותכים את הגמבות בחלקן העליון, מוציאים את הגרעינים ושורפים על להבה או בתנור עד שהקליפה משחירה. חותכים את הגמבות לחתיכות גדולות יחסית ומניחים אותן ואת הפלפלים החריפים על תפוחי האדמה.

5

מסירים מהכוסברה את העלים ומפזרים חצי מהם בסיר.

6

מערבבים את השמן והפפריקה בכוס עד שהפפריקה נמסה. מוסיפים את הכמון ומערבבים. שופכים הכל על הירקות בסיר.

7

מקלפים את הלימון וחותכים לרצועות. מניחים את רצועות הלימון בצידי הסיר.

8

ממלאים מים עד כיסוי תפוחי האדמה, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה ומוסיפים את פרוסות הדניס.

9

מוסיפים את שאר הכוסברה ואם רוצים גם רוזמרין ועוד חצי כוס מים. מכסים את הסיר ומבשלים רבע שעה (לא לפתוח את המכסה).

10

פותחים את הסיר ונותנים לאדים לצאת.