מתכון

תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים

הבשלנים הספרדים ירושלמים יודעים להחמיא לעוף, בעזרת לימון ותבלינים שמעניקים מרקם נימוח, טעם חמצמץ וצבע יפה

54,717 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע
תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר ומטגנים נתחי פרגיות 5-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות קלות. מוציאים ומניחים בצד.

2

מוסיפים למחבת בצל לבן ומטגנים כ- 8 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים בצל ירוק, סלרי, כורכום וקארי ומערבבים 3-2 דקות.

3

מוסיפים מיץ לימון, לימונים כבושים, סוכר ומרק ומביאים לרתיחה.

4

מחזירים את הפרגיות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה מוסיפים כוסברה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ- 25 דקות או עד שהפרגיות מבושלות והרוטב הצטמצם מעט. מגישים עם אורז לבן.