היא מגיעה היישר ממדורות הקלייה המובערות בעת הקציר בשולי השדות. בקיץ, כשכבר אין חיטה ירוקה טרייה, תוכלו להכין אותו עם חיטה ירוקה מיובשת, שקונים בחנויות הטבע והתבלינים. את המתכון למדתי משף בני ליפשיץ, שעומד בראש המיזם החקלאי "גינה מזינה", המתמחה בהקמה, בלימוד ובטיפוח של גינות מאכל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר כבד על אש בינונית. מטגנים גזר ובצל כ־10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהם רכים וזהובים.
2
מוסיפים פלפל חריף, שום ומרווה ומערבבים. מוסיפים פריקה, מערבבים ומטגנים 2־3 דקות. ממליחים ומערבבים.
3
יוצקים לסיר מים עד לגובה של כ־2 ס"מ מעל לתכולתו וממשיכים לבשל 30־60 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהמים נספגים וצריך לגרד מעט את החיטה מתחתית הסיר. אם יש צורך מוסיפים נוזלים.
4
מגישים חם לצד טחינה לימונית ועגבניות טריות מרוסקות.