מנה הונגרית במקור שגלשה למטבח הפולני של סבתא שלי. אבא שלי ירש ממנה את המתכון. גדלתי בבית צמחוני וטבעוני שהיה מבוסס על תזונה בריאה והרבה ירקות. זו הייתה המנה המנחמת האידיאלית עבורי, כזאת שמשקפת אוכל של בית. לו הייתי חוזרת הביתה למצפה אבירים והייתי צריכה לבחור מה לאכול – זה לחלוטין היה זה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
2
מוסיפים את שאר המרכיבים למחבת ומבשלים כ־10 דקות על אש גדולה.
3
מקטינים את האש, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ־30 דקות. מערבבים מדי פעם. מתקנים תיבול.
4
מומלץ להגיש לצד אורז לבן ו/או חלה.