מתכון

לצ'ו: תבשיל קישואים ועגבניות

שולי וימר מגישה מתכון למנה הונגרית במקור שגלשה למטבח הפולני של סבתא שלה, ומסמלת את הבית יותר מכל מנה אחרת

67,746 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
לצ'ו- תבשיל קישואים ועגבניות של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
לצ'ו- תבשיל קישואים ועגבניות של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר

מנה הונגרית במקור שגלשה למטבח הפולני של סבתא שלי. אבא שלי ירש ממנה את המתכון. גדלתי בבית צמחוני וטבעוני שהיה מבוסס על תזונה בריאה והרבה ירקות. זו הייתה המנה המנחמת האידיאלית עבורי, כזאת שמשקפת אוכל של בית. לו הייתי חוזרת הביתה למצפה אבירים והייתי צריכה לבחור מה לאכול – זה לחלוטין היה זה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.

2

מוסיפים את שאר המרכיבים למחבת ומבשלים כ־10 דקות על אש גדולה.

3

מקטינים את האש, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ־30 דקות. מערבבים מדי פעם. מתקנים תיבול.

4

מומלץ להגיש לצד אורז לבן ו/או חלה.