מתכון

תמנון ארצישראלי

הטיפול בתמנון לא מסובך - בישול ארוך ותיבול בשמן זית טוב, כאן נוספו גם תאנים שמעניקות למנה גוון מתקתק

3,854 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
תמנון ארצישראלי של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
תמנון ארצישראלי של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

שום קונפי
בישול ארוך של שיני שום בשמן מעניק להן מתיקות ונימוחות ומסלק את ריחו העז של השום הטרי. כדאי להכין כמות גדולה ולשמור במקרר – הקונפי יכול להעשיר כריכים, ממרחים, מרינדות ותבשילים במתיקות שומית עדינה.
מניחים בסיר 10 ראשי שום מופרדים לשיניים וקלופים ויוצקים מעל כ- 1/2 ליטר שמן זית. מבשלים על להבה נמוכה על סף רתיחה 40-30 דקות ומצננים. מעבירים לצנצנות עם השמן ושומרים במקרר עד 4 חודשים. אפשר לבשל את השום עם פלפל חריף מיובש, גבעולי תימין יבש או רוזמרין כדי להוסיף ניחוח וטעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבישול

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים תמנון בסיר עמוק וממלאים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעליו. מוסיפים גבעולי או זרעי שומר ומלח, מניחים משקולת (למשל צלחת הפוכה) מעל התמנון ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין שעה וחצי-שעתיים עד שהתמנון רך לגמרי (חותכים קצה מאחת הזרועות וטועמים). מכבים את הלהבה ומשאירים את התמנון להצטנן לטמפ' החדר בתוך נוזלי הבישול.

2

מושכים מקודקוד התמנון את הקרום העוטף אותו בעזרת האצבעות. נפטרים מהראש ואת הזרועות פורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ.

3

מסדרים את פרוסות התמנון בצלחת הגשה, יוצקים מעל מיץ לימון ומפזרים פלפל סודני ומלח. קורעים תאנים ומניחים על התמנון. מפזרים שיני שום, יוצקים שמן זית ומגישים.