במתכוןן הזה דווקא עדיפים תמרים יבשים על מג'הול, כיוון שהמג'הול רכים ועלולים להתפרק בבישול
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה.
2
מערבבים עם אורז, נענע, צנוברים ומלח.
3
ממלאים את התמרים במעט מהתערובת אך לא דוחסים, כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח.
4
מסדרים את התמרים בסיר קטן יחסית ובצפיפות ויוצקים עליהם ציר בקר לכיסוי.
5
מביאים לרתיחה ומבשלים 40 דקות על להבה נמוכה עם כיסוי חלקי עד שהציר מסמיך ומצטמצם.
6
מסדרים את התמרים הממולאים בצלחת הגשה, מפזרים עלי נענע ומגישים.