מתכון

תמרים ממולאים באורז, נענע יבשה וצנוברים

מאזה מתוק ובשרני, שיתאים מאוד לעראק, או כל משקה שתחליטו להגיש כאפריטיף לפני הארוחה

1,683 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
תמרים ממולאים באורז, נענע יבשה וצנוברים. צילום: shutterstock
תמרים ממולאים באורז, נענע יבשה וצנוברים. צילום: shutterstock

במתכוןן הזה דווקא עדיפים תמרים יבשים על מג'הול, כיוון שהמג'הול רכים ועלולים להתפרק בבישול

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה.

2

מערבבים עם אורז, נענע, צנוברים ומלח.

3

ממלאים את התמרים במעט מהתערובת אך לא דוחסים, כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח.

4

מסדרים את התמרים בסיר קטן יחסית ובצפיפות ויוצקים עליהם ציר בקר לכיסוי.

5

מביאים לרתיחה ומבשלים 40 דקות על להבה נמוכה עם כיסוי חלקי עד שהציר מסמיך ומצטמצם.

6

מסדרים את התמרים הממולאים בצלחת הגשה, מפזרים עלי נענע ומגישים.