מתכון

תפוחי אדמה מעוכים בתבלינים

שפים מבשלים בבית: אדי מזרחי צולה תפוחי אדמה פריכים ברוטב תבלינים

161,017 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2020
תפוחי אדמה מעוכים בתבלינים של אדי מזרחי.צילום: אדי מזרחי
תפוחי אדמה מעוכים בתבלינים של אדי מזרחי.צילום: אדי מזרחי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם בשפע מי מלח כ-30 דקות או עד שהם מתרככים. מוציאים מהמים.

2

מחממים תנור ל-240 מעלות על מצב טורבו. משמנים תבנית צלייה. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ומועכים אותם אחד אחד בעזרת תחתית כוס כדי שיתבקעו מעט.

3

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומברישים בו את תפוחי האדמה (מקפידים להבריש גם את בשר תפוחי האדמה שנחשף). אם נותר רוטב יוצקים אותו מעל.

4

צולים את תפוחי האדמה 12 דקות. מורידים את החום ל-160 מעלות וצולים 8 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה משחימים והקליפות בחלק העליון הופכות מעט פריכות.