חימום מוקדם של התבנית עם השמן ותוספת חומץ בלסמי. התוצאה: טעמים וגוון של צלייה עמוקה, שמשיגים בתוך זמן קצר יחסית. השיטה מתאימה לשלל ירקות שורש: בטטות, גזר, ארטישוק ירושלמי, סלרי ועוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל 200 מעלות.
2
מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים 7 דקות אחרי רתיחה לריכוך חלקי. מסננים.
3
בינתיים יוצקים שמן לתבנית, מכניסים אותה לתנור החם ומחממים 10 דקות עד שעולה ריח.
4
מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את תפוחי האדמה ומגלגלים בשמן החם לציפוי. מטפטפים 2 כפות בלסמי, מפזרים סוכר חום, שום, תימין ומלח גס.
5
צולים 30 דקות. לפני ההגשה מטפטפים עוד חומץ בלסמי ומלח גס.