מתכון

תפוחי אדמה צלויים בשמן זית ובלסמי

לכאורה עוד מתכון של תפוחי אדמה צלויים, אבל יש כאן טריק, אפילו שניים

139,582 בשלנים התעניינו במתכון זה
תפוחי אדמה צלויים בשמן זית ובלסמי של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)
תפוחי אדמה צלויים בשמן זית ובלסמי של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)

חימום מוקדם של התבנית עם השמן ותוספת חומץ בלסמי. התוצאה: טעמים וגוון של צלייה עמוקה, שמשיגים בתוך זמן קצר יחסית. השיטה מתאימה לשלל ירקות שורש: בטטות, גזר, ארטישוק ירושלמי, סלרי ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 200 מעלות.

2

מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים 7 דקות אחרי רתיחה לריכוך חלקי. מסננים.

3

בינתיים יוצקים שמן לתבנית, מכניסים אותה לתנור החם ומחממים 10 דקות עד שעולה ריח.

4

מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את תפוחי האדמה ומגלגלים בשמן החם לציפוי. מטפטפים 2 כפות בלסמי, מפזרים סוכר חום, שום, תימין ומלח גס.

5

צולים 30 דקות. לפני ההגשה מטפטפים עוד חומץ בלסמי ומלח גס.