את המלית אפשר להחליף בכל מלית מלוחה שאוהבים כמו פטריות, תרד, חצילים קלויים, פסטו או גבינות (למי שאינו טבעוני) – רק חשוב לבשל את הירקות מראש ולהניח במסננת להגרת נוזלים, כדי שהמלית לא תרטיב את הבצק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית בטטה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים ידנית כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ושומני מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה לפחות (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד שהמלית מוכנה).
מכינים מלית בטטה
2
מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליה מלח גס.
3
מניחים את הבטטות על מצע המלח וצולים אותן בתנור כחצי שעה, עד שהן מתרככות לגמרי. מצננים.
4
מרוקנים את תוכן הבטטות לקערה (ללא הקליפות) ומועכים למחית חלקה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מכינים אזני המן
5
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
6
מקמחים בנדיבות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק הקר לעובי של 1/2 ס"מ. הבצק מפריש מעט שמן בזמן הקירור וזה בסדר - ברגע שמקמחים אותו הוא יהיה נוח לעבודה. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמלית וסוגרים לצורת משולש. חשוב לסגור את המשולש לגמרי (כך שהמלית לא תבצבץ ממנו) - אוזני ההמן ייפתחו מעט באפייה. מעבירים את אוזני ההמן למקפיא למשך רבע שעה. יכול להיות שהן ייפתחו מעט בזמן הקירור - פשוט מהדקים את הסגירה מחדש.
7
אופים את אוזני ההמן 20 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה.