אורז עגול מלא זה בעצם אורז עגול לריזוטו לפני שהפשיטו אותו, והוא הכי פופולרי והכי אהוב עלינו. יש בו יופי של חלבונים, סיבים, בוסט רציני מאוד של סידן לגוף והוא גם אהוב מאוד על ילדים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסיר הירקות
לרוטב
לאורז
אופן ההכנה
1
נערבב את כל יפי הירקות יחד, איזו חגיגה של צבע: כתום, סגול, לבן, אדום, ירוק.
2
נלהיט סיר שטוח והכי רחב שיש לנו, שיכול להיכנס לתנור, נוסיף לו את השמן ואז את כל הירקות יחדיו, וניתן להם חריכה קלה כ־10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
3
נשים במעבד את כל חומרי הרוטב ונבליץ יחד. נוסיף עוד 3 כוסות מים וניצוק על הירקות, כך שהרוטב יכסה את כולם.
4
נביא לרתיחה, נטעם מהנוזלים, ואם חסר מלח זה הזמן להוסיף. ננמיך את הלהבה, נכסה את הסיר ונבשל 40 דקות.
5
נחמם תנור ל־170 מעלות. נעביר את הסיר המכוסה לתנור ונאפה 40 דקות. נגביר חום ל־220 מעלות ונגלה את הסיר כך שיהיה פתוח לקבל חברבורות תנור. זהו זה, מוכן.
6
נכניס לסיר את האורז, נוסיף מים כך שיגיעו עד 2 ס"מ מעל האורז. נוסיף כפית מלח ונביא לרתיחה.
7
ננמיך ללהבה הכי הכי קטנה, נכסה את הסיר ונבשל כשעה - מדי פעם נפתח ונערבב, ואם חסרים מים נוסיף כחצי כוס. אחרי שספח את כל המים, האורז מתקבל דביקי ודורש מעט שמן: נוסיף עכשיו את שמן השומשום ועוד שמן שאוהבים. נטעם ונתקן תיבול. נכבה את האש, נשאיר את הסיר מכוסה ונניח לסיר לעוד 20 דקות מנוחה על כיריים כבויות.
מתכון מתוך הספר "'קל קל קל" של לייזה פאנלים; הוצאת מודן