אצלי זה עובד ככה: בתחילת השבוע אני מכינה סיר ענק של אורז וכל יום משחקת עם תוספות אחרות. התבשיל הזה יצטיין גם לאירוח – אני מכינה אותו תמיד כשאני רוצה להעמיד קערה גדולה מלאה בגודיז במרכז השולחן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות:
לרוטב מיסו טחינה (½1 כוסות):
אופן ההכנה
1
מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים אורז ומערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן.
2
מוסיפים 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן. שומרים חם.
3
בינתיים שמים קינואה בסיר נוסף עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מאווררים עם מזלג ושומרים חם.
4
קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה 3-2 דקות עד שנשמעים צלילי פצפוץ.
מכינים את הירקות
5
: מחממים תנור ל-200 מעלות.
6
מערבבים את כל הירקות בתבנית עם שמן זית, מלח גס ותימין.
7
אופים 30 דקות עד שהירקות אפויים אך לא רכים מדי ועדיין פריכים.
מכינים רוטב מיסו טחינה
8
: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לקבלת רוטב במרקם סמיך וקרמי. מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה. מעבירים לצנצנת ושומרים עד 3 שבועות במקרר.
מרכיבים את המנה
9
: מערבבים את האורז והקינואה בקערה גדולה עם הירקות הצלויים, גרעיני הדלעת ופטרוזיליה. מזלפים מעל 1/2 כוס רוטב מיסו ומגישים.