כדאי שתהיה בבית אפונה יבשה: היא הקשוחה בין הקטניות הקטנות, אבל אם מתייחסים אליה יפה, היא רכה כמו חמאה ומשדרגת כל תבשיל בטעם עמוק וצבע מרהיב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
משרים אפונה 12 שעות בשפע מים (אפשר להשתמש באפונה אורגנית מהירת בישול שאין צורך להשרות). מסננים.
2
שמים את האפונה בסיר עם הרבה מים פושרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 45 דקות (לאורגנית) או שעה וחצי (לרגילה) עד שהאפונה רכה ומתפוררת. מסננים.
3
מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים בצלים 10 דקות על להבה בינונית עד השחמה. מוסיפים את האפונה, שום, ג’ינג’ר ופלפל חריף ומטגנים עוד דקה.
4
מוסיפים עגבניות, קארי ומלח ומבשלים כמה דקות. יוצקים 1/2 כוס מים וחלב קוקוס (אם רוצים) ומבשלים עוד 10 דקות מכוסה על להבה נמוכה.
5
מוסיפים עלי מנגולד או תרד ומבשלים 5 דקות. טועמים ומפוגגים את החמיצות עם מעט סוכר.
6
מפזרים כוסברה על התבשיל, מורידים מהכיריים ומגישים עם יוגורט ופיתה דקה.