מתכון

ארטישוק ירושלמי צלוי בקליפתו

ארטישוק ירושלמי צלוי הוא מעדן פשוט המשמש תוספת למנה עיקרית, בסיס להכנת פירה או תוספת לסלטים, ממרחים או מרקים

24,989 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ארטישוק ירושלמי צלוי בקליפתו של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
ארטישוק ירושלמי צלוי בקליפתו של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. שוטפים ומקרצפים היטב את הארטישוקים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2

מושחים את הארטישוקים בשמן זית ומפזרים מלח ים ועשבי תיבול. אפשר גם לחצות כל ארטישוק לאורכו, למעין סירות.

3

אופים את הארטישוקים כ־30 דקות עד שהם רכים (בודקים בעזרת סכין או שיפוד).