מתכון

בייגלה ירושלמי

המאפה המושלם לבראנץ' של שבת, כאן עם כל הסודות שיולידו בייגלה מעוצבים ואווריריים עם קראסט פריך

5,612 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
בייגלה ירושלמי של ברי יוגב. צילום: שרון ויין
בייגלה ירושלמי של ברי יוגב. צילום: שרון ויין

כל הכללים שיבטיחו בייגלה ירושלמי מושלם: לחצו כאן למדריך לבייגלה של ברי יוגב 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מניחים שמרים בקערת המיקסר וממסים במים.

2

מוסיפים קמח, סוכר וחמאה ולשים בוו לישה במהירות איטית במשך 3 דקות. מוסיפים מלח ולשים במהירות גבוהה 6-5 דקות. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה במשך שעה.

מעצבים את הבצק:

3

זה השלב הכי מהנה בתהליך ההכנה: לוחצים קלות על הבצק (להוציא את הגזים) ומחלקים ל-5 כדורים של 150 גרם. תוקעים אצבע במרכז כל כדור מלמעלה ויוצרים חור.

שלב ראשון- תוקעים את האצבע בכדור הבצק. בייגלה ירושלמי של ברי יוגב. צילום: שרון ויין

4

פותחים ומותחים את החור בעדינות עם הידיים, עד שמגיעים לאורך הרצוי (הבייגלה צריכים להיות באורך התבנית הביתית שלכם).

בייגלה ירושלמי של ברי יוגב. צילום: שרון ויין

מתפיחים, מצפים ואופים:

5

מניחים את הבייגלה המעוצבים על משטח מקומח, מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה של שעה ורבע. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

6

מושחים את הבייגלה בביצה הטרופה, מפזרים המון שומשום (או שומשום ופרג לסירוגין) וקצת סוכר - הסוכר יתקרמל באפייה ויתן קראסט פריך ושחום. אופים 20-15 דקות.