כל הכללים שיבטיחו בייגלה ירושלמי מושלם: לחצו כאן למדריך לבייגלה של ברי יוגב
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מניחים שמרים בקערת המיקסר וממסים במים.
2
מוסיפים קמח, סוכר וחמאה ולשים בוו לישה במהירות איטית במשך 3 דקות. מוסיפים מלח ולשים במהירות גבוהה 6-5 דקות. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה במשך שעה.
מעצבים את הבצק:
3
זה השלב הכי מהנה בתהליך ההכנה: לוחצים קלות על הבצק (להוציא את הגזים) ומחלקים ל-5 כדורים של 150 גרם. תוקעים אצבע במרכז כל כדור מלמעלה ויוצרים חור.
4
פותחים ומותחים את החור בעדינות עם הידיים, עד שמגיעים לאורך הרצוי (הבייגלה צריכים להיות באורך התבנית הביתית שלכם).
מתפיחים, מצפים ואופים:
5
מניחים את הבייגלה המעוצבים על משטח מקומח, מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה של שעה ורבע. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6
מושחים את הבייגלה בביצה הטרופה, מפזרים המון שומשום (או שומשום ופרג לסירוגין) וקצת סוכר - הסוכר יתקרמל באפייה ויתן קראסט פריך ושחום. אופים 20-15 דקות.