מוסיפים לשוקולד חמאת בוטנים וריבה, שמעניקות למתיקות גוונים מלוחים-חמצמצים וגם נגיעות צבע. חמאת בוטנים היא חומר גלם נהדר לאפייה טבעונית: היא טעימה מאוד, ויכולה לשמש על תקן מלית, תוספת טעם לקרם או לזיגוג.
תבנית בגודל 25×30 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב תותים
לבראוניז
אופן ההכנה
מכינים רוטב תותים
1
שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות. מערבבים מדי פעם.
2
מסננים את התותים. מחזירים את הנוזלים הסמיכים לסיר ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה לצמצום נוסף. יתקבל רוטב תותים צמיגי, שמצננים ומעבירים למקרר עד השימוש.
מכינים את הבראוניז
3
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
ממיסים שוקולד ושמן קוקוס בקערה מעל בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים חלב סויה או מים ומעדני סויה ומערבבים היטב.
5
מערבבים בקערה נפרדת קמח, מלח וסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים בעזרת כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים בתבנית.
6
מעבירים חמאת בוטנים לשקית זילוף ומזלפים כדורים בקוטר 1 ס"מ לתוך העוגה (מכניסים את שקית הזילוף ממש לתוך התערובת ומזלפים פנימה). משטחים שוב במידת הצורך.
7
אופים כ- 20 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בתוכה יוצא לח מאוד.
8
מצננים ומורחים את רוטב התותים מעל. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
להגשה
9
מחלצים את העוגה בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים.