מתאים לאפייה בתבנית בראוניז מלבנית בגודל 26X40 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בראוניז בנייר אפייה.
2
ממסימים בקערת מתכת על בן מארי שוקולד, טחינה וחמאה. מערבבים עם לקקן ומורידים את הקערה כשהחמאה והשוקולד נמסו לחלוטין והתקבלה מסה חלקה ומבריקה.
3
מעבדים ביצים,סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת מסה בהירה ותפוחה. מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים לאט את תערובת השוקולד, הטחינה והחמאה. מעבדים עד לאיחוד כל המרכיבים.
4
עוצרים את המיקסר, מוסיפים קמח כוסמין ואבקת קקאו ומערבבים על מהירות איטית עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
5
מוזגים את הבלילה לתבנית הבראוניז ומיישרים כך שהיא תהיה מפוזרת באופן אחיד.
6
מוזגים פסים דקים של טחינה על פני שטח הבראוניז בעזרת כפית או מד ליטר ובעזרת קיסם מושכים קדימה ואחורה כדי לקבל עיטור יפה של הטחינה עם בלילת השוקולד.
7
אופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח עם פירורים.
8
מוציאים את העוגה מהתנור, מפזרים מלח מאלדון או מלח ים אטלנטי מלמעלה ומניחים להתקרר לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.
אפשר לשמור בכלי סגור בטמפרטורת חדר או במקפיא.
ליאור משיח מחפשת איזונים בבראוניז