החומרים טבלת מידות ומשקלות
ל-4 מנות
לוויניגרט
לאבקת טאסוס
אופן ההכנה
ויניגרט
1
יוצקים לקערה את החומץ ומוסיפים את הסוכר והמלח. טורפים במטרף ומזליפים את שמן הזית עד שהחומרים מתחברים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
אבקת טאסוס
2
מגלענים זיתי טאסוס ומניחים על גבי תבנית שטוחה. מכניסים לתנור בחום של 90 מעלות לילה שלם עד קבלת מעין "אבן" העשויה מזיתים.
3
מכניסים את הזיתים המיובשים למעבד מזון וטוחנים לאבקה. מסננים את האבקה במסננת עבה לקבלת אבקה אחידה.
הגשה
4
מניחים במרכז צלחת הגשה את הבוראטה (ללא חוט הקשירה). מסדרים מסביב לבוראטה את עגבניות השטח המתובלות. מזליפים מעל הכל שמן זית ומאבקים באבקת הטאסוס השחורה.