אפשר להכינן את הגרניטה גם מגזר בלבד, מתפוחי עץ או מפירות יער.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגרניטה
לגספצ'ו
אופן ההכנה
1
מערבבים מיץ תפוז-גזר וקליפת תפוז, יוצקים לתבנית קרח ומקפיאים.
2
מערבבים את חומרי הגספצ'ו מלבד הרוויון בקערה, מכסים ומשרים לילה במקרר.
3
טוחנים את החומרים שהושרו במעבד מזון עם הרוויון עד לקבלת תערובת חלקה.
4
מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ'ו למקרר לשעה לפחות.
5
מערבבים את הגספצ'ו, טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים לכלי הגשה.
6
מחלצים את המיץ הקפוא מתבנית הקרח, קוצצים דק בעזרת סכין לקבלת שבבים ומפזרים על הגספצ'ו.