החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מניחים במחבת שיכולה להיכנס לתנור שמן זית, שום ושאלוט ומטגנים כ־2 דקות מעל להבה בינונית תוך כדי נענוע המחבת עד שהבצל והשום מתרככים.
2
מחממים תנור ל־200 מעלות. חורצים 4 חריצים אלכסוניים לרוחב הדג בעומק של כ־1/2 ס"מ מ־2 צדדיו. ממליחים את הדג מ־2 הצדדים. ממליחים גם את בטן הדג, ממלאים אותה בפטרוזיליה ומעבירים למחבת עם הרוטב. מוסיפים יין, מים ומלח, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ־5 דקות.
3
מסירים את המכסה ומעבירים את המחבת לתנור החם לכ־6 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט והדג מקבל גוון זהוב. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל פטרוזיליה ומלח ומזלפים מעט שמן זית.