המלח מהודק לעור הדג בזכות הבלילה ואינו מתפזר על בשר הדג החשוף. מגישים אותו עם סלט רענן שמשלב ירקות ופירות עונתיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־250 מעלות.
2
ממלאים את בטן הדג בלימון, שום ופטרוזיליה. סוגרים בעזרת קיסמי שיניים.
3
בקערה גדולה מערבבים קמח ומים לבלילה חלקה. טובלים את הדג בבלילה לכיסוי מלא, כולל ראש וזנב.
4
מפזרים את המלח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מצפים את הדג בשכבת מלח גס ומנערים את עודפי המלח. מניחים את הדג בתבנית עם המלח ואופים כחצי שעה עד שהמלח מתקשה. מצננים ומקלפים את ציפוי המלח.
5
מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומחלקים לצלחות הגשה. מפרקים את הדג ומניחים על הסלט.