החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלסת עגבניות
להגשה
אופן ההכנה
לסלסת עגבניות
1
מגררים את העגבניות בפומפייה. קוצצים את הפלפלים, שיני השום והכוסברה במעבד מזון או דק מאוד בסכין, מוסיפים את שאר החומרים למעבד המזון ומערבבים.
לדגים
2
מדליקים גריל פחמים (רצוי בעל רשת ברזל כבדה). מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומורחים במעט שמן זית.
3
מסדרים פרוסות לימון ועשבי תיבול בחלל הבטן של הדגים (אפשר לקשור גם מבחוץ בחוט קשירה מתאים).
4
מניחים את הדגים על גריל הפחמים בחום בינוני. צולים צד אחד כ-6 דקות והופכים בזהירות.
5
כשהדג מוכן העור אמור להתנתק בקלות מרשת הגריל - בכל מקרה יש להיעזר במלקחיים מתאימים.
6
לאחר שהופכים ממשיכים לצלות עוד כ-5 דקות. אפשר לבדוק אם הדג מוכן על ידי נעיצת סכין דקה בבטן הדג, בחלק העבה ביותר.
להגשה
7
מעבירים לצלחות ומגישים עם סלסת העגבניות בליווי פלחי לימון או ליים טרי.