החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
בקערה גדולה מערבבים את המלח עם החלבון (מוסיפים את החלבון בהדרגה).
2
מוסיפים את המים בשלבים עד לקבלת תערובת גרגירית/ חולית.
3
מנקים את בטן הדג היטב, שוטפים, מייבשים ומכניסים פנימה את עשבי התיבול והליים.
4
על מגש אפייה מתאים לגודל הדג מניחים נייר כסף ומפזרים שכבה דקה מתערובת המלח. מניחים את הדג על המלח ועוטפים את הזנב בנייר כסף כדי שלא יתפורר. מפזרים את תערובת המלח שנותרה על הדג כך שיכוסה היטב מכל הצדדים.
לאפייה
5
מחממים תנור ל־220 מעלות. מחשבים את זמן האפייה (על כל 1 ק"ג דג 55 דקות אפייה; במקרה שלנו 110 דקות) ואופים את הדג. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
6
שוברים את המלח בעדינות בלי לפגוע בדג, מנקים משאריות מלח, מסירים את העור ומחלקים למנות אישיות. בהגשה מומלץ להמליח ולזלף מעט שמן זית ומיץ לימון על הדג.