מתכון

חומוס ביתי של אדי מזרחי

שפים מבשלים בבית: אדי מזרחי מכין חומוס משובח ומגלה איך אפשר (עם קצת סבלנות) להכין בבית חומוס כמו בחומוסייה

67,456 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2020
חומוס ביתי מושלם. אדי מזרחי
חומוס ביתי מושלם. אדי מזרחי

הסוד הפשוט והאמיתי לחומוס כמו של חומוסייה הוא בטמפרטורה: טוחנים את הגרגרים המבושלים רק כשהם קרים (אחרי צינון במקרר) ומעבדים בפולסים כדי שמעבד המזון. לא יתחמם. חום פוגע במרקם ובטעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים גרגירי חומוס בשפע מים למשך לילה. מסננים ושוטפים בהרבה מים, מידי פעם הופכים את הגרגרים שבמסננת כך שכולם ישטפו היטב.

2

מעבירים את גרגירי החומוס לסיר, מוסיפים סודה לשתייה ושפע מים. מביאים לרתיחה, ומקפים שוב ושוב את כל הקצף הלבן שמצטבר על פני המים. מכסים, מנמיכים ללהבה בינונית, מבשלים כשעה ובודקים: לוקחים גרגר חומוס, מצננים מעט ומוחצים בין שתי אצבעות, אם הוא נמעך בקלות ורך לגמרי מסירים מהאש, אם לא מבשלים עוד כעשר דקות ובודקים שוב.

3

כשהחומוס רך מסננים, שומרים כוס או שתיים ממי הבישול, ומעבירים את גרגרי החומוס למקרר לשעתיים לפחות ועד לילה.

4

מעבירים 3/4 מכמות גרגרי החומוס הקרים אל מעבד המזון, מוסיפים טחינה ו-1/2 כוס מיץ לימון ומעבדים, ממשיכים להוסיף בהדרגה מיץ לימון ומעט ממי בישול החומוס תוך כדי עיבוד בפולסים עד שמגיעים למרקם שאתם אוהבים. מוסיפים מלח, שום וכמון. מעבדים בכמה פולסים, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים מיץ לימון, טחינה, שום או תבלינים לפי הצורך. שימו לב: חשוב לעבד רק בפולסים, אחרת מעבד המזון מתחמם והטמפרטורה משנה את המרקם והטעם של החומוס.

5

מחממים מעט את גרגרי החומוס הנותרים. מעבירים את ממרח החומוס לצלחת הגשה, מניחים מעל את גרגרי החומוס החמימים, מתבלים בפפריקה או כמון ומגישים עם ביצה (לא חובה).