החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתחתית
לשכבה העליונה
אופן ההכנה
לתחתית
1
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר החום ומחית הווניל עד קבלת קרם מעט אוורירי.
2
מערבבים בכלי נפרד את הקמח, הקינמון והמלח.
3
מנפים במסננת את תערובת הקמח אל קערת המיקסר. מערבלים את התערובת רק עד שהיא גושית.
4
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות.
5
אופים את התחתית במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (לא בטורבו), עד שהיא מזהיבה. מוציאים ומורידים את החום ל-160 מעלות.
לשכבההעליונה
6
מערבבים בקערה את האגוזים, מחית הווניל ומיץ הלימון.
7
מרתיחים בסיר בעל תחתית עבה את החמאה, הסוכר החום, הדבש, השמנת והמלח. נותנים לתערובת לבעבע במשך 2 דקות אחרי הרתיחה (הבועות יגדלו והתערובת תתבהר מעט) ומסירים מהאש. מוסיפים מיד את תערובת האגוזים ומערבבים.
8
יוצקים את התערובת על התחתית האפויה ומנענעים בעדינות לפיזור אחיד. אופים את במשך 15-10 דקות בחום של 160 מעלות, עד שהשכבה העליונה מתחילה לבעבע, ואז אופים עוד 3 דקות ומוציאים. מצננים וחותכים לריבועים.