קישטה הוא קרם חלב מהמטבח הערבי האזורי המשמש להכנת ומילוי קינוחים שונים. אפשר להחליפו בקרם אחר או לחילופין להכין בבית על פי המתכון של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. כך או כך, יש צורך בכ-1 ק"ג קרם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה
הכנת המילוי
1
מרתיחים מים בסיר. מקטינים את האש, מוסיפים סוכר וסולת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים גבינת ברינזה וממשיכים לערבב עד שהגבינה נמסה והתערובת אחידה.
2
מסירים מהאש, שופכים את התערובת על השיש ומרדדים למלבן בעובי של 1/2 ס"מ.
3
מזלפים את הקישטה בקצה הארוך של הבצק בצורת פס ארוך. מגלגלים את הבצק על הקישטה לצורת צינור וחותכים את הבצק בקצה הצינור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. מתקבלים כ־12 צינורות באורך 60 ס"מ. חותכים את הצינורות למקטעים באורך 15־10 ס"מ.
הכנת סירופ סוכר
4
מחממים מים בקלחת קטנה, וממסים בהם את הסוכר.
5
מסדרים את הצינורות הממולאים זה לצד זה, שופכים עליהם סירופ סוכר ומקשטים בפיסטוקים.