המקדמיה הוא אגוז שומני במיוחד (וטיפה יקר) ויש לו טעם ייחודי ועדין. כשאתם בוחרים אותו בחנות, הקפידו לברור כאלו שמשאירים מעט שומן על היד, הם טריים יותר.
לברוסקטה עם חמאת מקדמיה וצנוניות
צנצנת בנפח של כ־350 מ”ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מסננים את אגוזי המקדמיה ממי ההשריה, מייבשים במגבת או בנייר מטבח ומעבירים לתבנית. מכניסים לתנור ל־15 דקות עד שהם מעלים ניחוח ומצננים.
2
כשהאגוזים צוננים מעבירים אותם למעבד המזון, מוסיפים חמאת קקאו, אבקת שורשים, מלח ושמן זית וטוחנים בפולסים למחית חלקה ואחידה.