מתכון

חמאת מקדמיה ושורשים

טוחנים את אגוזי המקדמיה עם שורשים וחמאת קקאו למעין חמאה עדינה וטעימה להפליא

3,507 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
חמאת מקדמיה ושורשים. צילום: shutterstock
חמאת מקדמיה ושורשים. צילום: shutterstock

המקדמיה הוא אגוז שומני במיוחד (וטיפה יקר) ויש לו טעם ייחודי ועדין. כשאתם בוחרים אותו בחנות, הקפידו לברור כאלו שמשאירים מעט שומן על היד, הם טריים יותר.

לאבקת שורשים

לברוסקטה עם חמאת מקדמיה וצנוניות

צנצנת בנפח של כ־350 מ”ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מסננים את אגוזי המקדמיה ממי ההשריה, מייבשים במגבת או בנייר מטבח ומעבירים לתבנית. מכניסים לתנור ל־15 דקות עד שהם מעלים ניחוח ומצננים.

2

כשהאגוזים צוננים מעבירים אותם למעבד המזון, מוסיפים חמאת קקאו, אבקת שורשים, מלח ושמן זית וטוחנים בפולסים למחית חלקה ואחידה.