טאבולה יצירתי וסלט מקורי עם אבוקדו – נותנים את הבמה לאחד הירקות הטעימים והבריאים של העונה. וריאציה מוצלחת על אחד הסלטים הכי טעימים מהמטבח הערבי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים בורגול במים חמים 20 דקות עד לריכוך. מסננים.
2
מערבבים בקערה את כל החומרים למעט האבוקדו בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. משהים 15 דקות לחיבור הטעמים.
3
מוסיפים את קוביות האבוקדו ומערבבים בעדינות בלי למעוך אותן. מגישים.
- את האבוקדו קוטפים כשהוא עדיין מוצק. הוא מבשיל סופית רק אצל הירקן או בבית בתוך כמה ימים.
- אם רוצים לעודד את ההבשלה, מניחים את האבוקדו יחד עם תפוח עץ בתוך שקית נייר.
- מגישים בטמפ’ החדר.
- בשר האבוקדו משחיר במגע עם חמצן. כדי למנוע השחרה, מטפטפים עליו מעט מיץ לימון.
- אם חותכים אבוקדו לרוחבו, הוא משחיר פחות מאשר כשחותכים אותו לאורכו. אין לכך הסבר, אבל נסו ותיווכחו.
גיוון: מסתפקים ב-4 כפות מיץ לימון ומוסיפים כפית גדושה של סומאק, שיעניק חמיצות נוספת.