גיוונים:
• מוסיפים כ-150 גרם בשר מעושן בשלב הוספת הגבינה.
• אופים את הטארט במחבת עם ידית חסינת חום או בתבנית נמוכה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ. בשני המקרים מרדדים את הבצק לקוטר 26 ס"מ ואופים כ-35 דקות להזהבה. אם אופים במחבת, מקרמלים בה את הסוכר קודם לכן, מצננים, מסדרים את הכרישה, הגבינה והבצק ואופים. אם אופים בתבנית — מקרמלים את הסוכר בסיר נפרד, מעבירים לתבנית ומצננים לפני סידור החומרים האחרים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרמל:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הבצק והכרישה:
2
משטחים את הבצק בעודו קר מהמקרר על משטח עבודה מקומח קלות או בין שתי יריעות של נייר אפייה. קורצים 5 עיגולים בקוטר 11 ס"מ ומאחסנים את עיגולי הבצק בקירור עד השימוש.
3
חולטים כרישה במי מלח רותחים כ-5 דקות, מסננים וחותכים למקטעים באורך 2 ס"מ (או בגובה התבנית).
מכינים קרמל:
4
מניחים סוכר בסיר קטן, יוצקים מים חמימים וממיסים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מפסיקים לערבב ומבשלים כ-5 דקות נוספות ללא מכסה עד שנוצר קרמל בצבע חום ענברי כהה. מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה, מערבבים להמסה ויוצקים לתבניות האפייה.
מכינים את הטאטן:
5
מסדרים את פרוסות הכרישה על הקרמל בעמידה ומפזרים עליהן גבינה. מוציאים את דסקית הבצק מהמקרר ומכסים את המלית. מקפלים את שולי הבצק לתוך המחבת סביב הכרישה.
6
אופים כ-25 דקות להזהבה.
7
מצננים 15 דקות, מכסים את התבנית בצלחת הגשה והופכים.