הירקות זקוקים לצלייה מקדימה, לכן לא מקרמלים אותם על הסוכר, כמו בטארט טאטן קלאסי, אלא צולים בנפרד ומסדרים על שכבת הקרמל.
תבנית מלבנית בגודל 30×20 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות הצלויים
לקרמל
אופן ההכנה
צולים את הירקות
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מערבבים בטטות, גזר, בצל ושום עם שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מעבירים לתבנית בשכבה אחידה וצולים 35-25 דקות, עד שהירקות משחימים ומתקרמלים. מוציאים את הירקות ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק ומשמנים תבנית חסינת חום בשמן זית.
מכינים את הקרמל
3
מערבבים סוכר ומים בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת קרמל בצבע חום בהיר (הקרמל יעבור אפייה נוספת ולכן עוצרים את הבישול כשהוא בהיר יחסית). מורידים מאש, מוספים במהירות חומץ ומלח, מערבבים היטב ויוצקים את הקרמל לתבנית.
מרכיבים ואופים
4
מסדרים את הירקות הצלויים על הקרמל בשכבה אחת צפופה, עם כמה שפחות מרווחים ביניהם (אם צריך, חותכים את הירקות בהתאם). מפזרים גבינת תום מעל הירקות ומכסים בבצק עלים. מכניסים את שולי הבצק לתוך התבנית ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
5
אופים 40-35 דקות עד שהקרמל מבעבע ובצק העלים זהוב (אם הבצק משחים מהר מדי, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות). מצננים בתבנית במשך 10-5 דקות. מעבירים סכין או פלטה בין הבצק לשולי התבנית כדי לשחרר ממנה את המאפה. הופכים את התבנית בזהירות מעל קרש חיתוך או צלחת הגשה ומגישים.