הרוטב הוא בעצם ויניגרט זעתר ורסטילי – חמוץ ומתקתק עם טעם מודגש של חרדל וזעתר (שילוב נהדר). מתאים לתיבול סלטים קרים, ירקות לפני צלייה או הקפצה ודגים נאים או צלויים.מכינים כמות גדולה ושומרים במקרר בצנצנת עד 10 ימים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לירקות המוקפצים
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים לרוטב אחיד וחלק בגוון אטום. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
חולטים ומקפיצים ירקות
2
מכינים קערת מי קרח. מביאים שפע מים לרתיחה בסיר. חולטים אספרגוס ושעועית 2־3 דקות לריכוך חלקי, מוציאים למי קרח ומסננים.
3
מעבירים את האספרגוס והשעועית לקערה, מוסיפים זוקיני ובצל ירוק, יוצקים מעל 3 כפות ויניגרט זעתר ומערבבים עד שהירקות נעטפים ברוטב.
4
מחממים מחבת רחבה על להבה גבוה, מוסיפים למחבת את הירקות והרוטב ומקפיצים 6־8 דקות עד שהירקות נצרבים והרוטב מצטמצם מעט. מגישים עם אורז מלא או עוף צלוי (לא חובה).