מתכון

כרוב סיני כבוש

כרוב שהוא תבלין ולא תוספת. טעמיו קיצוניים: הוא מלוח, חריף ומתוק מאוד. מוסיפים אותו למנת אורז או לירקות מוקפצים

7,681 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
כרוב סיני כבוש. צילום: shutterstock
כרוב סיני כבוש. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את הכרוב בתבנית ומניחים לייבוש בשמש 12 שעות עד שהכרוב נובל. לחלופין אפשר לייבש בתנור בחום נמוך מאוד (50 מעלות) כ־8 שעות. 

2

כותשים שום, גלנגל ומלח במכתש ועלי למשחה אחידה. 

3

מערבבים את משחת השום עם הכרוב, הסוכר והיין בקערת ערבוב ודוחסים בצפיפות לצנצנת כבישה. מניחים בשמש ל־3 שבועות. במהלך הכבישה פותחים את הצנצנת פעם או פעמיים ובעזרת כף נקייה מערבבים את הכרוב ודוחסים אותו. בתום 3 שבועות הכרוב מוכן. אפשר לשמור במקרר למשך שנה לפחות.