גיוון:
לאבנה יבשה
מעבירים את הלאבנה עם המסננת והמשקולת למקרר ליומיים לפחות עד שהיא הופכת ליבשה, פירורית ולא דביקה ומרבית הנוזלים שהיו בה יצאו. אפשר לגלגל את הלאבנה היבשה לכדורים ולשמור בצנצנת מלאה בשמן זית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרפדים מסננת בבד חיתול, מערבבים יוגורט עם מלח ומעבירים למסננת. קושרים את החיתול ושמים מעליו צלחת כמשקולת כדי לזרז את הגרת הנוזלים. לאחר 5־6 שעות הלאבנה מוכנה.
2
מעבירים את הלאבנה לכלי אחסון ומוזגים עליה שמן זית. הלאבנה נשמרת כ־5 ימים במקרר.