החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטחינה להגשה
אופן ההכנה
1
מבשלים את הכוסמת חצי בישול: 7 דקות במים רותחים (רק עד שהכוסמת תהיה "נגיסה"). מוציאים את העדשים ממי ההשריה, ומייבשים היטב את העדשים ואת הכוסמת.
2
מגררים את הבצלים וסוחטים את נוזליהם.
3
חולטים את הגזר: מבשלים 4 דקות במים רותחים ומעבירים למי קרח. מגררים את הגזר החלוט בפומפייה.
4
מכניסים למעבד מזון את העדשים, הכוסמת והכרובית. מוסיפים את הבצל, הגזר, הכוסברה, הצ'ילי ואת התבלינים. גורסים במעבד המזון עד קבלת עיסה אחידה ונוחה לעבודה.
5
יוצרים לביבות שוות בגודלן. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות. מניחים את הלביבות על המחבת עד עשייה (כ-3 דקות מכל צד).
לטחינה
6
מערבבים את הטחינה עם כוס מיץ גזר סחוט קר. מתבלים בכורכום.
להגשה
7
מניחים את הלביבות על צלחת הגשה ומגישים לצד הטחינה.