החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב בשמל
אופן ההכנה
1
חותכים את הדלורית ואת הבטטה לקוביות בגודל של 1 ס"מ. מערבבים עם קוביות החמאה ועלי המרווה.
2
מניחים את הירקות עם החמאה ועלי המרווה בתבנית חסינת אש ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהקוביות מתרככות. מוציאים מהתנור ומסירים את עלי המרווה.
3
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.
מכינים את הבשמל
4
ממסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד הטמעת הקמח בחמאה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה.
מרכיבים את המנה
5
בתחתית התבנית מורחים 3-4 כפות מרוטב הבשמל ומניחים מעל 3 דפי לזניה. יוצקים על דפי הלזניה כשליש מכמות הבשמל ומשטחים באופן אחיד.
6
מניחים שליש מכמות קוביות הבטטה והדלורית לכיסוי שטח התבנית. מפזרים מעל שליש מכמות גבינת המוצרלה ושליש מכמות גבינת הפרמזן.
7
חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.
8
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 30-35 דקות.